top of page
  • Writer's pictureRisvan Vlad Rusu

COACHING PENTRU RELATII

Updated: Nov 25, 2018

Pentru ca pana si Iubirea are nevoie de armonia comunicarii



Cu totii avem nevoie de iubire si cu totii am simtit, cel putin o data in viata, nevoia de a fi protejati, alintati, mangaiati cu vorbe sau la propriu... Cu totii suntem fiinte care avem suflet, avem ce oferi si, asa cum pare firesc, dorim sa primim si noi. Si oricat am primi din punct de vedere fizic, oricat de implinite ar fi vietile noastre profesionale sau afacerile, cu totii stim intuitiv ca exista ceva care conteaza, exista ceva care, cumva, are un rol de legatura fundamental in vietile nosatre: IUBIREA!

Pe de alta parte, cu totii suntem fiinte care functionam pe baza unor hormoni care, intr-un echilibru fin si intr-o homeostazie remarcabila ne fac sa avem dorinte trupesti, sa simtim nevoia de apropiere fizica, de mangaiere sau de sex. Indiferent de ceea ce ne incanta la acest capitol, nu putem nega importanta lui. De multe ori SEXULcantareste atat de mult intr-o relatie (alaturi de aspectul fizic), incat ne putem manifesta alegerile relationale in functie de gradul de satisfactie si de implinire la acest nivel. "Sex sells", "sex rules the world"si alte expresii similare acceptate universal demonstreaza ca intimitatea este un capitol important al existentei.

Mai mult decat iubirea si decat sexul, PRIETENIAeste o alta nevoie personala pe care fiecare dintre noi o manifestam... Dorinta de a avea langa noi persoane de incredere care sa ne poata oferi sfaturi si sustinere, un zambet la nevoie sau o confirmare a propriului model al realitatii, este fireasca si omniprezenta de la triburile cele mai ascunse si pana la aglomerarile urbane cele mai moderne.

Daca la toate acestea adaugam si COLABORARILE, RELATIILE DE COLEGIALITATEsi interactiunile personale zilnice, obtinem un evantai complex al relatiilor interumane, un spectru larg al afinitatilor si al repulsiilor, un univers al emotiilor de tot felul...

Ce au toate acestea in comun? COMUNICAREA SI LIMBAJULsub toate formele lor! Exista un LIMBAJ AL IUBIRII, un LIMBAJ AL SEXULUI, un LIMBAJ AL PRIETENIEIsi un LIMBAJ AL COLABORARILOR. Exista FEEDBACKsi REACTIIconstiente sau mai putin constiente, LIMBAJUL TRUPULUIsi MICROEXPRESIILE FACIALE. Exista minciuna, declaratiile de dragoste, dorul si uitarea... Un intreg univers!

In practica mea de coaching am intalnit mii de cazuri in care persoanele aveau nevoie sa invete despre PSIHOLOGIA ATRACTIEI, despre obstacolele comunicationale si cum sa le depaseasca, despre diferenta dintre atasament, atractie, infatuare si dragoste, despre LIMBAJUL HIPNOTIC AL IUBIRII, despre cum ESTE BINE SA FII CHIAR TU INTAI CEL MAI BUN PARTENER PENTRU A MANIFESTA UN IUBIT IDEAL, despre cum sa isi stabileasca propriile scopuri relationale, despre cum sa depaseasca momentele dificile ale dezamagirilor si ale despartirilor si, cel mai important, despre CUM SA SE IUBEASCA PE SINE!

Tu cum stai cu iubirea? Esti multumit de viata ta sexuala? Esti inconjurat de prieteni veritabili? Cum te intelegi cu sefii sau cu colegii?

Crezi ca se poate mai bine?

563 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page