top of page

Te iubesti suficient de mult ca sa poti sa celebrezi in fiecare clipa iubirea care straluceste in sufletele celor din jurul tau? Atunci cand te uiti in oglinda vezi in tine reflexia Iubirii Divine? Constientizezi ca meriti sa fii iubit? Daca ai raspuns de trei ori "da", atunci cu siguranta esti binecuvantat cu fericire... 

Risvan Vlad Rusu

          Cu totii avem nevoie de iubire si cu totii am simtit, cel putin o data in viata, nevoia de a fi protejati, alintati, mangaiati cu vorbe sau la propriu... Cu totii suntem fiinte care avem suflet, avem ce oferi si, asa cum pare firesc, dorim sa primim si noi. Si oricat am primi din punct de vedere fizic, oricat de implinite ar fi vietile noastre profesionale sau afacerile, cu totii stim intuitiv ca exista ceva care conteaza, exista ceva care, cumva, are un rol de legatura fundamental in vietile nosatre: IUBIREA!

      Pe de alta parte, cu totii suntem fiinte care functionam pe baza unor hormoni care, intr-un echilibru fin si intr-o homeostazie remarcabila ne fac sa avem dorinte trupesti, sa simtim nevoia de apropiere fizica, de mangaiere sau de sex. Indiferent de ceea ce ne incanta la acest capitol, nu putem nega importanta lui. De multe ori SEXUL cantareste atat de mult intr-o relatie (alaturi de aspectul fizic), incat ne putem manifesta alegerile relationale in functie de gradul de satisfactie si de implinire la acest nivel. "Sex sells", "sex rules the world"si alte expresii similare acceptate universal demonstreaza ca intimitatea este un capitol important al existentei.

          Mai mult decat iubirea si decat sexul, PRIETENIA este o alta nevoie personala pe care fiecare dintre noi o manifestam... Dorinta de a avea langa noi persoane de incredere care sa ne poata oferi sfaturi si sustinere, un zambet la nevoie sau o confirmare a propriului model al realitatii, este fireasca si omniprezenta de la triburile cele mai ascunse si pana la aglomerarile urbane cele mai moderne.

Daca la toate acestea adaugam si COLABORARILE, RELATIILE DE COLEGIALITATE si interactiunile personale zilnice, obtinem un evantai complex al relatiilor interumane, un spectru larg al afinitatilor si al repulsiilor, un univers al emotiilor de tot felul...

       Ce au toate acestea in comun? COMUNICAREA SI LIMBAJUL sub toate formele lor! Exista un LIMBAJ AL IUBIRII, un LIMBAJ AL SEXULUI, un LIMBAJ AL PRIETENIEI si un LIMBAJ AL COLABORARILOR. Exista FEEDBACK si REACTII constiente sau mai putin constiente, LIMBAJUL TRUPULUI si MICROEXPRESIILE FACIALE. Exista minciuna, declaratiile de dragoste, dorul si uitarea... Un intreg univers!

       In practica mea de coaching am intalnit mii de cazuri in care persoanele aveau nevoie sa invete despre PSIHOLOGIA ATRACTIEI, despre obstacolele comunicationale si cum sa le depaseasca, despre diferenta dintre atasament, atractie, infatuare si dragoste, despre LIMBAJUL HIPNOTIC AL IUBIRII, despre cum ESTE BINE SA FII CHIAR TU INTAI CEL MAI BUN PARTENER PENTRU A MANIFESTA UN IUBIT IDEAL, despre cum sa isi stabileasca propriile scopuri relationale, despre cum sa depaseasca momentele dificile ale dezamagirilor si ale despartirilor si, cel mai important, despre CUM SA SE IUBEASCA PE SINE! Ba. mai mult, despre bioenergetica relatiilor si a atractiei.

Tu cum stai cu iubirea? Esti multumit de viata ta amoroasa? Esti inconjurat de prieteni veritabili? Cum te intelegi cu sefii sau cu colegii?

Crezi ca se poate mai bine? Eu sunt de parere ca intotdeauna raspunsul la aceasta intrebare este DA!

bottom of page